MAGAZINES

Het totaalpakket voor een onvergetelijke tijd bij de redactie

EEN SCHOOLKRANT MAKEN

In 2004 begon Apprentice met de mogelijkheid tot het maken van de schoolkrant in een online editor. Nu is deze optie niet meer weg te denken! De mooiste full colour schoolkranten worden samengesteld door de meest fanatieke en creatieve redacties uit het hele land.

Apprentice onderscheidt zich door een totaalpakket te bieden waarmee leerlingen een onvergetelijke en leerzame tijd bij de schoolkrantredactie beleven. De combinatie van een vormgevingstool en het organiseren van workshops en evenementen in samenwerking met verschillende partijen, zorgt voor een waardevolle toevoeging is in het leerproces rond de totstandkoming van de schoolkrant. Redactieleden ontpoppen zich tot ware journalisten, waarna de stap naar een vervolgopleiding in de journalistiek eenvoudig wordt gemaakt!

Naast het maken van de gedrukte of digitale schoolkrant in onze editor, beleef je met de redactie bij Apprentice onvergetelijke momenten. Zo organiseren we in samenwerking met diverse partijen evenementen waar jij als redacteur exclusief verslag van kunt doen. In het verleden deden leerlingen verslag van voetbalwedstrijden (o.a. PSV en Feyenoord), mochten zij speeddaten met de ambassadeurs van Nederland die over de hele wereld actief zijn, en woonden de Perspresentatie van Pinkpop bij. Lees hier meer over onder ‘Evenementen’!

Schoolkrant

Wil jij ook aan de slag met de schoolkrant en uitgenodigd worden voor de allerleukste evenementen speciaal voor redacteuren?

Maak vrijblijvend een afspraak om kennis te maken met onze talrijke mogelijkheden. We kijken uit naar een fijne samenwerking!

Evenementen

Het maken van een schoolkrant is meer dan alleen het schrijven van een artikel. Als jonge journalist wil je natuurlijk ook verslag kunnen doen van gebeurtenissen waar de pers op af komt. Apprentice organiseert in samenwerking met verschillende partijen events waarbij de schoolkrantredactie als échte pers wordt ontvangen. Denk hierbij aan het verslaan van een voetbalwedstrijd vanaf de perstribune, aanwezig zijn bij de Pinkpop Perspresentatie, speeddaten met de ambassadeurs van Nederland bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, het volgen van een workshop vloggen, etc. Klinkt wel goed toch?

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking met Apprentice om redactieleden een unieke kans te bieden hun talenten te ontwikkelen?

Neem contact met ons op!

Tips en inspiratie

Het maken van een schoolkrant is ontzettend leuk, maar het is natuurlijk altijd fijn om wat hulp te krijgen.
Lees onderstaande tips door om wat inspiratie op te doen!

Planning

Maak met de redactie een planning voor het hele schooljaar. Stel ook deadlines vast voor het moment waarop jullie de schoolkrant willen uitbrengen!

Kies je werkplek

Met ons systeem kun je overal werken aan de schoolkrant! Of je nu thuis of op school bent of lekker op vakantie; aan de schoolkrant werken kan altijd!

Workshop

We komen graag een workshop bij je verzorgen om uit te leggen hoe alles werkt en hoe je de perfecte schoolkrant maakt. Plan een afspraak met ons in!

Vormgeving

Maak met de redactie een sjabloon voor de pagina's van je schoolkrant. Zo zorg je er voor dat je schoolkrant één geheel uitstraalt, ondanks de verschillende onderwerpen die besproken worden.

Afbeeldingen

Een schoolkrant met alleen maar tekst is saai. Voeg daarom passende foto's toe! Zorg dat je met een goede camera op pad gaat om je beeld te schieten.