Woensdag 13 maart was het moment waar festival liefhebbers uit het hele land reikhalzend naar uit keken; de bekendmaking van de line up van Pinkpop 2019 in de mooiste poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. Zo’n 35 schoolkrantredacteuren kregen de unieke kans om aanwezig te zijn en verslag te doen van de vooraankondiging van de jubileumeditie.

Een selectie redacteuren uit het hele land, van Enschede tot Den Haag en van Heerenveen tot, hoe kan het ook anders, Landgraaf stond te popelen om zich als echte pers te mengen tussen het aanwezige publiek. Wat voelden ze zich vereerd om hierbij aanwezig te mogen zijn!
Na de opening van Eric Corton en natuurlijk een warm welkom voor oprichter en directeur van Pinkpop Jan Smeets, volgden er optredens van Mt. Atlas (de openingsact van Pinkpop 2019), Krezip en Jett Rebel.

Tussendoor werd door middel van korte muziekfragmenten de line up bekend gemaakt, waar het natuurlijk allemaal om draaide. Grote namen zoals Lenny Kravitz, Armin van Buuren, Major Lazer en Mumford & Sons werden afgewisseld met de meer onbekende en alternatieve acts. Aan de reactie van het publiek was goed te merken hoe er over de line up werd gedacht, en ook de redacteuren hadden zo hun mening over de line up. Een échte knaller voor deze jubileumeditie ontbreekt wellicht, maar het team achter Pinkpop heeft weer een mooi programma samengesteld!

Na afloop kwamen de redacteuren weer bij elkaar om even terug te blikken en ervaringen te delen. De reacties waren vooral lovend; wat een unieke kans was dit! In heel wat schoolkranten zal de komende tijd een mooie roze pagina opduiken met daarin het verslag van de perspresentatie. Op naar volgend jaar!