MEMORIES

De mooiste herinneringen vastgelegd in een boek

EEN JAARBOEK

Het product waar geen Facebook of LinkedIn tegenop kan. Over tien jaar trek je het uit de kast en ben je zo ontzettend blij dat je tijd hebt gemaakt om samen met ons een prachtig aandenken te maken.

Werkwijze

Of je nu het jaarboek, de almanak of een afscheidsboekje in onze editor opmaakt, alleen een PDF bestand aanlevert om te drukken of liever de complete vormgeving uit handen geeft; bij ons kan het allemaal! Je hebt de keuze uit verschillende formaten en afwerkingen, en uiteraard bepaal je zelf wat de oplage is en hoeveel pagina’s je nodig hebt. We luisteren naar jullie wensen en geven advies op basis van onze jarenlange ervaring.

Voorafgaand aan het maken van het jaarboek komen we bij jullie langs om de redactie wegwijs te maken in de editor. Niet alleen onze editor levert je een prachtig eindproduct op; het systeem er omheen maakt het vormgeven van een jaarboek alleen maar leuker door de ideale mogelijkheden voor een goede samenwerking en het monitoren van de voortgang. Je staat er overigens nooit alleen voor, wij staan altijd voor je klaar! Persoonlijk en goed contact vinden we erg belangrijk, dit merk je dan ook zeker in onze manier van communiceren.

Jaarboek maken bij Apprentice XM

Interesse? Laat het ons weten.

Wil je vrijblijvend een offerte aanvragen voor jullie jaarboek/almanak/afscheidsboekje of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar een fijne samenwerking!

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek onze scherpe prijzen!

Voorbeelden

Bekijk onderstaande voorbeelden om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Elk boek is uniek en persoonlijk, je kunt al je creativiteit in het boek kwijt om er een prachtig aandenken van te maken. Of het nu voor alle groep 8 leerlingen, eindexamenleerlingen, je studentenvereniging of sportvereniging is; voor elk type boek kun je bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld ook aan een jubileumboek voor de school of een almanak voor je studievereniging. Informeer naar de mogelijkheden!

Tips en inspiratie

Bij het maken van een jaarboek/almanak of afscheidsboekje komt meer kijken dan alleen de opmaak van het boek. Het vraagt tenslotte ook wat organisatie om alle teksten en afbeeldingen voor het jaarboek te verzamelen! We denken graag met je mee en geven uiteraard uitgebreid tekst en uitleg, maar ook delen we hier vast een aantal aandachtspunten met je.

 

Begin op tijd!

En dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar toch is het best lastig om je daar in de praktijk ook echt aan te houden. Zorg er dus voor dat je op tijd alle stukjes tekst van de leerlingen binnen hebt. Gebruik bijvoorbeeld een mentoruur om de leerlingen klassikaal aan het werk te zetten met het stukje.

Opmaak leerlingpagina

Als je een hele pagina per leerling mag vullen, kan dat soms een wirwar aan verhalen en afbeeldingen opleveren. Het staat veel overzichtelijker als je alles gaat clusteren! Bijvoorbeeld afbeeldingen bij elkaar, verhaaltjes bij elkaar en de persoonlijke gegevens duidelijk naast de portretfoto.

Less is more!

Slechts één quote, een goede foto met naam én een leuke achtergrond kan een heel krachtig effect hebben. Less is more!

Maak sjablonen

Wil je jezelf onnodig veel werk besparen? Maak dan één pagina helemaal goed op met tekst, achtergronden en afbeeldingen. Sla deze pagina op als sjabloon en plaats dit sjabloon op elke pagina. Nu hoef je alleen nog maar de juiste tekst te kopiëren en plakken en de afbeelding te wijzigen!

Out of the box 

Een jaarboek hoef je niet persé klassiek in te delen met een pasfoto en tekst per leerling. Als je het boek indeelt op vriendengroepjes geeft dat gelijk een goed beeld van de sfeer op school.

Indeling

Als je verschillende klassen of afdelingen in je jaarboek hebt, werkt het heel overzichtelijk wanneer je deze allemaal een eigen kleur geeft. De rest van de layout kan dan hetzelfde blijven, zodat je wel eenheid krijgt.

Vragen

Het is leuk om de leerlingen een aantal vragen te laten beantwoorden in het jaarboek. Maar juist door afwisseling in de vraagstelling, blijft het boeiend voor de lezer.

Achtergronden

Achtergronden zijn erg beeldbepalend. Stem je kleurgebruik, lettertypes en andere invulling daarom altijd af op je achtergrond om de stijl die je hebt gekozen te benadrukken.

Vormgeving door Apprentice XM

Heb je geen tijd of inspiratie om een jaarboek te maken? Wij verzorgen indien gewenst ook de vormgeving van jullie boek, uiteraard na het bespreken van jullie wensen. Informeer naar de mogelijkheden!

Felicitatiedienst

Een bijzondere manier om het jaarboek nog persoonlijker te maken, is het gebruik van de felicitatiedienst. Hiermee geef je familie en vrienden met behulp van een unieke code de mogelijkheid om een felicitatie te plaatsen voor de eindexamenleerling. Tegen een kleine vergoeding wordt de felicitatie toegevoegd aan het jaarboek, maar de redactie van het jaarboek kan er ook voor kiezen dit bedrag te verhogen. Een leuke manier om extra inkomsten voor het jaarboek te genereren!