PROFIELWERKSTUK

Optimaliseer het proces door gestructureerde en effectieve organisatie

Veel scholen worstelen met het proces en de organisatie rondom het profielwerkstuk. Apprentice heeft daarom samen met diverse scholen een online omgeving ontwikkeld om dit proces op effectieve en efficiënte wijze te structureren. De ervaring leert dat er meer tijd overblijft voor de inhoudelijk begeleiding van het PWS. En dat zie je terug in het eindresultaat van de leerlingen.

SAMENWERKEN EN OVERZICHT

In de online omgeving werken leerlingen aan hun PWS onder toeziend oog van de begeleidend docent. De PWS-coördinator heeft volledig overzicht over de groepen en alle werkstukken. Het grote voordeel is dat werkelijk alles wat je nodig hebt in één omgeving te vinden is. Voor de leerlingen een ideale manier om samen te werken, alle benodigde informatie te verzamelen en het logboek bij te houden. Voor de docenten een absolute must-have om de voortgang van alle groepjes te monitoren en feedback te geven. De module is dus voor zowel docenten (begeleiders en coördinatoren) als leerlingen van toegevoegde waarde.

Drie jongens zitten met veel plezier naar het beeldscherm van een computer te kijken

VOORDELEN

De voordelen van de PWS-module kort op een rij.

Leerlingen

  • Samenwerken in dezelfde omgeving aan het werkstuk via elk device
  • Koppelen van bestanden en bronnen binnen één omgeving
  • Bijhouden van het logboek en afspraken plannen
  • Mogelijkheid om het werkstuk via Apprentice te laten drukken, met een professioneel ogend verslag als resultaat

Docenten en coördinatoren

  • Duidelijk overzicht van alle profielwerkstukken die een docent begeleidt
  • Teamleider en PWS-coördinator hebben overzicht over het hele proces en werkstukken kunnen de begeleiding van vakdocenten monitoren indien gewenst
  • Mogelijkheid tot het toevoegen van stappenplannen en beoordelingsformulier
  • Mogelijkheid tot het centraal versturen van berichten en uploaden van bestanden
  • De plagiaatcontrole kan meerdere keren per werkstuk worden uitgevoerd
  • Vakdocenten kunnen continu online de vorderingen van leerlingen volgen en bijsturen

ONDERSTEUNING

Apprentice ontzorgt scholen gedurende het gehele proces zoveel mogelijk. Bij aanvang van het werken in de PWS-module ontvangen de docenten een persoonlijke instructie, zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van de module. Met de korte instructiefilmpjes in de online omgeving maken leerlingen zichzelf eenvoudig wegwijs en kunnen ze direct aan de slag met hun eigen werkstuk.

Wij staan klaar bij vragen van zowel docent als leerling.

Ook wanneer leerlingen al begonnen zijn met het profielwerkstuk, is het mogelijk nog gebruik te gaan maken van de PWS-module.

DRUKWERK

Apprentice biedt de mogelijkheid om de gemaakte werkstukken te laten drukken. Het resultaat mag er zijn; een professioneel ogend verslag dat als referentie kan dienen voor een vervolgstudie aan hbo of universiteit. Een dergelijk resultaat is ook bij jullie op school mogelijk.

Vul voor meer informatie en prijzen onderstaand formulier in.

Vraag een demo-account aan

Krijg inzicht in hoe jij jouw leerlingen kan monitoren