CKV

Overzicht en betere leerprestaties

Apprentice heeft samen met diverse scholen een online omgeving ontwikkeld voor het CKV-dossier, leesdossier en werkstukken. Doel hiervan is om het proces rondom werkstukken en dossiers op effectieve en efficiënte wijze te structureren. De ervaring leert dat er meer tijd overblijft voor de inhoudelijk begeleiding. En dat zie je terug in het eindresultaat van de leerlingen.

Met de module van Apprentice organiseer je werkstukken, het CKV- of cultuurdossier en leesdossiers op een overzichtelijke manier. Zo houden leerlingen op gestructureerde wijze hun dossier bij en maken werkstukken, verslagen en opdrachten in een centrale omgeving. De module geeft docenten inzicht in de voortgang en de mogelijkheid feedback te geven.

Wanneer leerlingen eenmaal gewend zijn aan het werken in Apprentice voor bijvoorbeeld het CKV-dossier, is ook het maken van andere werkstukken of profielwerkstuk in onze module een kleine stap.

 

Waarom Apprentice?

 

  • Elke leerling krijgt eigen inloggegevens en heeft daarmee toegang tot al zijn werkstukken en dossiers, gedurende zijn hele schoolcarrière.
  • Vakdocenten kunnen continu online de vorderingen van leerlingen volgen en feedback geven.
  • Leerlingen kunnen via elk device in één omgeving tegelijkertijd samenwerken.
  • Het uploaden van filmpjes is mogelijk.
  • Bijhouden van het logboek en afspraken plannen.
  • De begeleidende docent heeft duidelijk overzicht van alle werkstukken of dossiers.
  • Plagiaatcontrole; kan meerdere keren per werkstuk worden uitgevoerd.
  • Mogelijkheid tot het centraal versturen van berichten en uploaden van bestanden.

HOE REGELEN JULLIE HET CKV-DOSSIER?

CKV-dossier

De nieuwe situatie rond het vak CKV vraagt om een andere werkwijze, met name rond het proces en de beoordeling van het CKV-, cultuur- of kunstdossier.

Leerlingen bouwen in onze online module op gestructureerde wijze hun CKV-dossier op; leerlingen maken of uploaden alle verslagen en opdrachten van de voorbereiding en het deelnemen aan culturele activiteiten zoals museumbezoeken, concerten of theatervoorstellingen in één centrale omgeving. In het logboek is er ruimte voor reflectie en staat precies aangegeven welke activiteit wanneer is ondernomen.

Voor het vmbo is het vak CKV voor alle leerlingen verplicht. Het samenstellen van een CKV- of kunstdossier, met ervaringen, interpretaties en waarderingen is een onderdeel van het examenprogramma. Meer informatie over het examenprogramma lees je hier. Voor havo en vwo is sinds het schooljaar 2017-2018 het nieuwe examenprogramma van CKV geïntroduceerd. ‘Kunst actief meemaken’ is het doel van het vak. Onze CKV-module sluit naadloos aan bij de vereisten voor zowel vmbo, havo als vwo en biedt uiteenlopende mogelijkheden.

 

“Ik merk, al werkend, dat het heel fijn gaat. Ook het overzicht met de stappen die afgevinkt kunnen worden. De leerlingen
krijgen het steeds beter in de vingers, ook al gebruiken de meesten hun smartphone. Maar ook dat werkt goed.”
Gérard Holthuizen, docent Muziek en CKV, Montessori College Nijmegen.

CKV-dossier

Een demo-account aanvragen?

Laat het ons dan weten.

Vul je gegevens in en ontvang gratis een demo-account.

Ondersteuning

Apprentice ontzorgt scholen gedurende het gehele proces zoveel mogelijk. In de online omgeving staan instructiefilmpjes ter ondersteuning van het werken aan de werkstukken en dossiers. Onze servicedesk is telefonisch of per mail bereikbaar voor vragen van docenten en leerlingen. We staan je graag te woord.